01 octubre 2011

CORNUTS I PAGANT EL BEURE

Una onada de servilisme convergent arriba a les Garrigues. Aigües mogudes en forma de retallades i mesures antisocials, planejades pels arribistes de l’actual sistema financer al Govern de la Generalitat de Catalunya i executades des de comarques per incondicionals professionals de la política, amb mes o menys ambicions particulars dintre de CiU.

A hores d’ara comencen a reproduir el discurs de la por -que és la millor arma de control- per tal de preparar la població garriguenca per quatre anys de polítiques liberals que auguren un retrocés en temes socials i un augment d’impostos (ja ho diuen en privat) a més de les retallades en sanitat, educació i un llarg etcètera.

El primer missatge que ens fan arribar és la teoria fàcil i simplista de responsabilitzar la població de l’actual crisi financera, amb l’esperança que aquest discurs ens faci submisos i ens deixi sense capacitat de resposta en contra d’una teoria falsa, perniciosa i sense fonaments. El comerç mundial mou 10 bilions de dòlars l’any i els especuladors en mouen 400 bilions, és a dir, l’especulació és 40 vegades més gran que l’economia productiva, no cal ser economista per valorar aquesta dada i pensar que és impossible que els productors de béns de consum som els culpables d’aquesta situació. És clar que potser ells s’ho miren des de la banda dels especuladors.

En aquests propers quatre anys tindrem l’oportunitat de saber quins polítics locals estan disposats a servir els ciutadans i quins es mostraran submisos fent el paper de botxins de l’estat del benestar. I no cal recordar tot l’esforç que ens ha costat arribar a tocar amb la punta dels dits aquest “benestar”.

En l’actualitat, el govern de l’estat espanyol ja ha donat a bancs i caixes més de 40.000 milions d’euros, pràcticament sense que la població se n’hagi assabentat, a través de mecanismes tan opacs i antidemocràtics com els reials decrets. Per tant, si tornem a valorar aquesta nova dada, resulta que cada ciutadà de l’estat ja ha pagat 1000 euros de la seva butxaca -en el cas dels catalans segur que és molt més- per rescatar els “pobres” banquers. Arribats en aquest punt, cal recordar el que cobren en forma de sous i “d’indemnitzacions” alguns presidents d’aquestes entitats: Emilio Botín: 25 milions d’euros; Alfredo Sáenz, 80 milions d’euros; Ana Botín, 21 milions d’euros; Francisco Luzón, 53 milions. Aquestes són dades del 2009, plans milionaris de pensions a banda, i ara caldria saber el cost dels també “pobres” i “desemparats” directius de primera i segona fila.

Senyors i senyores de CiU, potser que comenceu a tocar un altra música, que de marxes fúnebres ja en tenim prou!

Gerard Cabezuelo

Regidor de la CUP de les Borges Blanques.

4 comentaris
02 setembre 2011

En compliment de la Moció presentada per la CUP.

[L’estelada oneja a l’Ajuntament de les Borges Blanques]

La CUP va presentar, el ple del 28 de juliol , una moció per a la utilització de la senyera estelada en dates importants per als Països Catalans i les Borges Blan-ques. Una moció que complementava la del 2010 i que va ésser aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC, IBB, CUP i l’abstenció del PSC-PSOE.

Així doncs aquesta moció deia, entre d’altres, que l’estelada es penjaria:

- .Els dies previs a l’inici dels actes i les celebracions de la Festa Major de les Borges Blanques i en acabar aquesta.

Així, un cop iniciada la festa major del nostre poble, l’estelada s’ha penjat al bal-có del nostre ajuntament.

Des de la CUP ens felicitem del compliment d’aquest acord que ple que suposa un pas endavant en les reivindicacions nacionals expressades anteriorment en d’altres actes significatius com la consulta popular per la independència que va tenir un 30% de participació amb un aclaparador 95% per la independència i demanem a l’equip de govern que es continuï amb el compliment de la moció penjant l’estelada en les altres dates assenyalades.

A les Borges Blanques, el 2 de setembre de 2011.

7 comentaris
29 agost 2011

Comunicat Diada Castellera, Grallers i Correfocs 2011

Comunicat de la CUP de les Borges Blanques en relació a la celebració de la Diada de Gegants, Grallers i Correfocs 2011

Després de consultar les dues parts en conflicte ( Ajuntament i MPG ) creiem fermament que la falta de diàleg i el manteniment de postures prèvies a les reunions mantingudes, han originat un conflicte gratuït i sense cap mena de fonament.

És evident que el recent nomenament de trobada d’interès Cultural, de la nostra Diada Gegantera, obliga als organitzadors a mantenir uns canons i un format molt determinat, amb l’objectiu de mantenir i preservar els valors i l’estètica que han fet possible aquest nomenament.

Això no treu que d’altres col·lectius del nostre poble, siguin relegats o marginats de les activitats que es durant a terme lo dissabte de Festa Major.

Animem als col·lectius implicats ( MPG i OSO PANDA ) a que treballin per adaptar-se a les particularitats de l’event, sense perdre la seva idiosincràsia que en el cas dels MPG, els a dut a mantenir uns participants i un públic fidel des de fa cinc anys.

LA CUP PROPOSA

La CUP de les Borges Blanques, recomana a l’Ajuntament que obri noves vies de diàleg -sense perjudici de l’interlocutor- amb l’objectiu d’animar i fer possible que totes les sensibilitats festives es puguin desenvolupar adequadament i en normalitat.

Crear un comissió participada per tots els partits polítics, entitats o col·lectius que ho demanin per tal de redactar unes bases participatives per a la Diada Castellera, Grallers i Correfocs del 2012, amb la finalitat de recollir i reglamentar totes les iniciatives que en un futur es vulguin integrar en la Diada.

I per últim fer un crit a la calma i que ningú perdi el seny amb actituds o expressions, que no fan altra cosa que entorpir una situació, que amb voluntat d’enteniment i ganes de solucionar problemes, mai s’hauria d’haver produït. UN AJUNTAMENT, ESTA PER SOLUCIONAR PROBLEMES MAI PER CREAR-LOS

Assemblea local CUP de les Borges Blanques.
Agost, 2011

18 comentaris
01 agost 2011

Moció unificacio Radio i TV de les Borges Blanques.

Moció presentada pel grup municipal de la CUP per a incloure en l’ordre del dia de la propera sessió plenària ordinària.
Moció per la unificació de Ràdio les Borges i Fes-TV.

Actualment el nostre consistori disposa de dos mitjans de comunicació locals (emissora de ràdio i televisió per Internet). Ambdós tenen les mateixes fites: oferir informació de proximitat i un suport comunicatiu al món associatiu i polític del nostre poble.
Atès que creiem que els dos mitjans són necessaris i que no té cap sentit que funcionin de manera separada tenint en compte que els dos són projectes participatius i públics amb els mateixos objectius socials. Cal recordar que Fes-TV és una televisió IP (emet a través d’Internet) i que, enllaçat amb això, la propera fita fixada per l’actual junta de la ràdio municipal és també emetre en directe a través de la xarxa.
Atès que pensem que disposar de voluntaris o professionals dels dos mitjans treballant conjuntament i compartint continguts no farà altra cosa que enriquir les programacions tant de la ràdio com de la televisió.
Amb la voluntat de poder oferir als nostres ciutadans uns mitjans moderns, sostenibles econòmicament, creïbles, independents i amb programació estable proposem al Ple d’aquest consistori que adopti els següents acords:
La unificació immediata de Ràdio les Borges i Fes-TV, ubicant la seu d’aquests dos mitjans al mateix local on ara hi ha la ràdio.

Instar al regidor Francesc Macià que, amb la col·laboració de tots els grups polítics, la gent de Fes-TV i els membres de l’actual junta de la ràdio, posi en marxa una comissió per tal de donar forma jurídica a uns nous estatuts que contemplin aquesta unificació.

No obstant, el Ple decidirà.

Signat:

Gerard Cabezuelo
Regidor-portaveu del Grup Municipal de la CUP

Les Borges Blanques, …. de juliol de 2011.

10 comentaris
01 agost 2011

MOCIÒ ESTELADA, JUNY 2011

Moció presentada pel grup municipal de la CUP per a incloure en l’ordre del dia de la propera sessió plenària ordinària.

Utilització de la senyera Estelada en dates importants per als Països Catalans
i Les Borges Blanques.

Precedents.

Any 2009, 13 de desembre es realitza a les Borges Blanques la consulta popular sobre la Independència de Catalunya amb els següents resultats: participació 30,64%, a favor de la Independència, un 95,19%; en contra, el 2,34% dels vots; en blanc, un 2,41% i nuls, un 0,06%. Cal recordar que en la organització d’aquesta consulta hi van participar activament la societat civil, Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència i Unió i Independents per Borges.

El 28 de juliol de l’any 2010 la Candidatura d’Unitat Popular a les Borges Blanques, presenta a l’Ajuntament una moció que amb el títol: “Moció que presenta la CUP sobre l’ús de la senyera estelada durant la diada nacional”, amb la qual aquest partit polític demanava que cada 11 de setembre es pengés al balcó de l’Ajuntament de Les Borges Blanques, una senyera estelada. Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els regidors d’ERC i els Independents de Borges, l’abstenció de tots els membres del grup municipal de CIU i, per part del PSC, un regidor s’absté i l’altre és absent durant la votació.

L’11 de juny del 2011 tots els membres electes de la nova corporació sorgida dels resultats de les darreres eleccions municipals, juren per imperatiu legal els seus respectius càrrecs.

Exposició de motius

La CUP de les Borges Blanques considera extremadament positius els precedents descrits anteriorment, sempre i quan siguin el resultat de la maduresa política que la nostra societat reclama cada dia amb més ímpetu i no d’una estratègia electoralista dels grups municipals que, per acció o omissió, han fet possible aquesta deriva independentista al nostre poble.
Avui, la CUP presenta una nova moció que es complementa a la de l’any 2010, amb l’esperança que aquest ple, debati i aprovi els següents punts:

Moció
1. Que s’acordi penjar al balcó de l’Ajuntament de Les Borges Blanques un senyera estelada els dies següents:
Des dels dies previs al 23 d’abril i durant la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, fins al 27 d’abril, diada de la verge de Montserrat, patrona de Catalunya.
Des del 23 fins al 25 de juny, amb motiu de Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans.
Els dies previs a l’inici dels actes i les celebracions de la Festa Major de Les Borges Blanques, i en acabar aquesta.
Des dels dies previs a l’inici de la Fira de l’oli fins a la finalització d’aquesta.
En el cas que el mateix dia que es presenti aquesta moció i se’n presentés una altra amb la finalitat de derogar la decisió plenària del juliol del 2010, en la qual es va aprovar penjar la senyera estelada al balcó de l’Ajuntament de Les Borges cada 11 de setembre, inclourem també aquesta data (l’11 de setembre ) en aquesta moció per a la seva aprovació.
2.        Que l’Ajuntament de Les Borges Blanques compri dos senyeres estelades i que aquestes estiguin en consonància amb la institució que les utilitza.

No obstant això, el ple decidirà,

Signat,

Gerard Cabezuelo

Regidor i portaveu del grup municipal de la CUP a Les Borges Blanques.

9 comentaris
23 maig 2011

Ara toca despertar

Moltes gracies a tots/es els borgencs i borgenques, en especial als 170 vots, per dipositat la vostra confiança en aquesta nova alternativa política que entra a l’ajuntament, la CUP.
Tots i totes sabeu que tenim poc rodatge, que som una formació relativament nova i jove, però això, no serà una excusa som aquí perquè creiem que és poden fer les coses d’un altra manera, la manera que necessita la gent i així ho volem fer, per això de la mateixa manera que us hem vingut a demanar la confiança ara us demanem, que ens aporteu ens suggeriu i ens exigiu tot allò que calgui per fer de Les Borges un model a seguir dintre dels Països Catalans, nosaltres som vosaltres i volem fer arribar la veu del poble fins a les més altes institucions.
No deixeu que ens adormim, ara toca treballar de valent, ara toca DESPERTAR

0 comentaris
17 maig 2011

Voteu CUP

No som ni volem ser professionals de la política, tenim ganes, il•lusió i empenta, som conscients que amb això no n’hi ha prou, ens fa falta quelcom més, us necessitem a vosaltres, la vostra confiança i el vostre suport, borgencs i borgenques.
No són temps per fer grans promeses, és hora de treballar fermament, aquesta és la nostra promesa, treball ferm i compromís de canviar les coses i la manera de fer-les.
Durant els darrers dies hem intentat multiplicar-nos fent un gran esforç humà (amb els minsos recursos de que podíem disposar) per mirar de fer-vos arribar les nostres propostes i la nostra esperança, per fer-vos partícips de la nostra il•lusió.
Per tot això us demanem la confiança i el vostre vot el dia 22 de Maig a Les Borges Blanques.

Voteu Candidatura d’Unitat Popular – VOTEU CUP

0 comentaris
09 maig 2011

Després del 22 qué?

Tot just és començada la campanya electoral i els partits ja fan càlculs i especulacions sobre els resultats i els possibles pactes que faran a partir del dia 23, que demanaran a canvi,o quines seran les seves concessions.
Nosaltres des de la CUP no tenim aquests mals de cap, perquè ja fa dies que l’assemblea municipal de la CUP de Les Borges Blanques, seguint el mateix criteri que les altres CUP a nivell nacional, vam decidir que no farem cap pacte de govern amb ningú, això si, no posarem impediments a la llista més votada perquè formi govern. No creiem en els pactes de govern incondicionals, pensem que no hi ha cap mal en que és governi sense majoria i així haver de consensuar les decisions amb la resta de forces politiques, i no pas donar un xec en blanc a canvi de qualsevol concessió deixant que hom faci i desfaci el que vulgui sense cap impediment.

0 comentaris
05 maig 2011

programa de govern eleccions municipals 2011

CUP

Les Borges Blanques.

PROGRAMA DE GOVERN

Municipals 2011

En aquest treball, podeu trobar tot un seguit de propostes que han estat elaborades per militants i simpatitzants de les Candidatures d’Unitat Popular ( CUP ) de Les Borges Blanques.

En la confecció d’aquest programa, hem volgut plasmar i donar a conèixer públicament que la nostra idea, i els nostres anhels per a Les Borges Blanques, han sorgit d’un esperit constructiu i sempre assenyat.
Que cap persona intenti buscar en aquest programa propostes o solucions “màgiques” als problemes que s’haurà d’enfrontar el nostre municipi. Electoralisme, clientelisme i molts altres “ismes” no formen part del nostre tarannà i, és per això, que ens hi sentim particularment satisfets del resultat de la feina feta. Hem defugit també de donar tombs a propostes irreals per al nostre poble, en les idees que us proposem podeu comprovar que no prometem res que pugui hipotecar el poble encara més.
Aquesta nova etapa que el consistori haurà d’encetar ben aviat, des del nostre parer, haurà d’imperar el control de la despesa corrent, la gestió eficaç dels recursos, i sobretot un tarannà nou alhora de fer i explicar tot el seguit de mesures que de ben segur s’hauran de prendre i posar en marxa, consensuadament, amb tot el ventall polític i social local.

Defensa del territori, participació ciutadana, millora dels serveis públics, polítiques socials, transparència, i seny alhora de formular propostes, és el que a continuació posem a la vostra disposició. Sigueu crítics valorant el programa que la CUP de Borges presenta a les properes eleccions municipals, però sobretot feu el paper de fiscalitzadors i no deixeu que ens apartem el més mínim dels nostres ideals, doncs seria el pitjor que ens podria passar.

Novetats.

Nova oficina d’Atenció al Ciutadà.

● Tindrà com a objectiu recollir queixes i propostes que els ciutadans creguin oportunes a més d’un seguiment i control , amb la finalitat de donar agilitat a tots els temes oberts pels ciutadans.
● Tota aquesta informació serà distribuïda entre les diferents regidories, així com al màxim responsable del consistori.
● La gestió i coordinació dels mitjans de comunicació públics del consistori (Ràdio, TV, Pàgina Web) dependran en exclusiva d’aquesta oficina; a més de les publicacions diàries, del pregó mensual del Bic i trimestral de l’ Infoborges.
● La primera actuació que farà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà serà la unificació de Ràdio les Borges i Fes-tv en un únic local municipal, amb la intenció de disminuir la despesa corrent.
● Farem de l’Infoborges una publicació neutra sense cap mena de contaminació partidista, doncs considerem que actualment funciona com una eina publicitària dels partits polítics a càrrec del pressupost de l’ajuntament.

Oficina de Protecció Patrimonial.

Per a les futures generacions.

● L’oficina de Protecció Patrimonial tindrà la responsabilitat de catalogar, protegir i recuperar tots aquells elements urbanístics ( façanes de pedra, tàpia, mobiliari urbà antic, construccions de pedra seca, etc.), naturals com ara tot el paisatge característic del nostre terme, per tal de no perdre de vista els nostres orígens.
● Aquesta oficina treballarà al marge de qualsevol regidoria per tal d’evitar “contaminacions” d’interessos, i dependrà directament de d’alcaldia.
● Es contractarà un tècnic en la matèria que treballarà colze a colze amb totes les entitats interessades en la protecció de la singularitat borgenca.
● Tindrà les facultats per instar a particulars, a no malmetre res que estigui catalogat com a bé d’interès comú.
● Efectuarà inspeccions a les obres civils i particulars amb la facultat, a través de l’ajuntament, de la paralització d’aquestes en cas d’agressió contra el patrimoni.
● En una segona fase i amb la col•laboració d’entitats i particulars, es començarà a treballar en la recuperació d’estris del camp, amb la intenció futura d’acomodar aquestes peces en alguna instal•lació municipal.

Finances.
Austeritat + Control = Sanejament

Primer, els polítics.

Reducció en un 15% de tots els honoraris que puguin percebre els càrrecs electes

Prou polèmiques.

● El jornal de l’Alcalde serà de 2.000 euros – 15 % = 1700 euros nets, sempre que s’hi dediqui a jornada complerta

Obrirem finestres.

● Auditoria interna i si s’escau, externa, per valorar la situació real de les finances de l’Ajuntament

A la feina.

● Pla de viabilitat econòmica consensuat amb la resta de forces polítiques, per situar les Borges Blanques -en el termini màxim de quatre anys-, en una posició privilegiada alhora d’afrontar la recuperació econòmica

El deute.

● Rebaixar en tot el possible el deute de l’Ajuntament, sense perjudici de les polítiques socials i assistencials del municipi.

Més control.

● Revisió de la normativa per otorgar subvencions, ajudes a entitats o empreses. Totes les entitats i empreses beneficiàries d’aquestes subvencions, estaran obligades a presentar projecte i memòria sobre l’ús dels diners públics que puguin rebre de l’Ajuntament.

Que menys.

● Estudiants, aturats, pensionistes i persones amb risc d’exclusió socials, quedaran excloses de pagar els tràmits o taxes més habituals de l’Ajuntament.

La transparència com a eina de control.

● Publicació anual de l’estat de comptes ( partida a partida ) de l’Ajuntament a través de la pàgina web.
● Publicació anual de les subvencions o ajudes ( quantia i destinatari ) que otorgui l’Ajuntament.

URBANISME
Sempre al servei de les persones

Ara sí toca.

● Més i millor manteniment dels serveis, espais i edificis de titularitat municipal.
● Dur a terme un urbanisme respectuós amb els valors paisatgístics, arqueològics, històrics i culturals, a fi de garantir la preservació del territori per a les futures generacions.
● Realització d’un estudi i posterior catalogació de tots els elements arquitectònics, arqueològics, històrics, naturals i paisatgístics, destinats a la protecció, tant del nucli urbà com del terme.
● Estudi i catalogació de tots els edificis i construccions que puguin ser declarats bé patrimonial de les Borges Blanques.
● Recuperació de les zones degradades del poble.
● Promocionar l’ús de les energies renovables.
● Aplicar i fer aplicar en tota obra nova, la normativa existent ( codi tècnic de l’edificació ).
● Protegir i mantenir en bon estat totes les àrees no urbanitzables del poble.
● No rotund a la política de la Generalitat de Catalunya sobre les Ares.

Ara no toca.

● Obres faraòniques de dubtosa utilitat i difícil amortització.
● Menystenir la funció de l’urbanisme com a garant de la conservació de tots els trets característics de la nostra ciutat i el nostre terme.
● Relegar per més temps a l’oblit zones de les Borges Blanques històricament degradades.

Amiguisme no, gràcies.

● Elaborarem un llistat amb totes les empreses, autònoms, i comerços de les Borges Blanques que vulguin treballar per a l’Ajuntament i es repartirà la feina equitativament.
● Totes les obres o reparacions per un valor superior a 2.000 euros, s’adjudicaran al millor pressupost.
● Totes les obres publiques adjudicades per l’Ajuntament, seran visitades a diari.

És de lògica.

● Paralització del nou POUM i iniciar un procés participatiu per tal de recollir des d’un bon començament, totes les sensibilitats, polítiques o ciutadanes amb l’objectiu d’elaborar un projecte de futur, consensuat i amb garanties plenes de Democràcia Participativa.
● Més processos d’informació i participació ciutadana en projectes, obres i qualsevol mena d’actuació que suposi un trasbals en la rutina diària dels ciutadans.

Governació

Per una Policia al servei del
ciutadà.

● Reestructuració del cos de la Policia Local, consensuadament amb el cos d’agents locals i la resta de partits Polítics.
● Mateixes oportunitats per a tots els agents que vulguin realitzar hores extres.
● Tracte igualitari alhora de confeccionar els torns laborals i períodes de vacances.
● Recuperació immediata del torn de vigilància nocturna.
● En cas d’emergències decretades per la Generalitat de Catalunya, tota la plantilla de Policia
serà requerida per prestar servei al ciutadà, ( neu-cat ) etc.

Patrulles al terme, també.

● És necessari l’augment de vigilància al terme, ara que amb la situació de crisi econòmica s’han incrementat els robatoris a granges i instal•lacions agrícoles en general.

Més vigilància mediambiental.

● Amb l’actual nivell d’obres civils que s’estan realitzant al terme, és essencial la presència dels agents de la Policia Local, prestant servei en tasques de control, vigilància i denúncia si s’escau, de totes les infraccions o delictes mediambientals que particulars o empreses constructores puguin cometre.

Que torni la meritocràcia.

● L’entrada de nous agents a la Policia Local sempre serà en base a un concurs públic i anunciat degudament ( pràctica que no s’ha donat en els darrers quatre anys ).

Més professionalitat.

● Contractació d’un autèntic professional de la Seguretat Pública.
● Incrementar la formació continuada del cos policial.
● Fomentar l’entrada de joves del poble en la Policia Local ( per amortitzacions de places )

Vandellòs a 70 kilòmetres.

● Instar a les administracions supramunicipals a la inclusió de les Garrigues en el pla PENTA ( accidents nuclears ).

Més participació.

● En coordinació amb la Creu Roja i Protecció Civil, estudiar la possibilitat de crear un cos de Voluntaris Socials d’àmbit local.

Estelades al vent.

● En homenatge als Patriotes Catalans que un dia van vessar la seva sang en defensa de les llibertats del Principat, per la Diada Nacional de Catalunya, la Senyera Estelada al balcó de l’Ajuntament.

Cultura.

Ara més que mai.

● Protecció i defensa del català en tots els àmbits municipals, a l’escola, al carrer, en la retolació dels comerços i sempre com a llengua vehicular amb els ciutadans i d’acolliment per als nous catalans.
● Establir convenis amb el consorci per a la normalització lingüística per tal de fomentar-ne l’ús i el coneixement del català entre la població nouvinguda a Catalunya.
● Cursos d’Història de Catalunya per tal de fer conèixer als nous catalans la realitat històrica, cultural i tots aquells aspectes que fan de la nostra nació, una entitat diferenciada d’altres estats d’Europa.
● Fomentar des de l’Ajuntament les parelles lingüístiques.
● Promoció, organització i finançament de tots aquells actes o concentracions al poble, destinats a fomentar la divulgació de la cultura tradicional, ( diada castellera, bastoners, gegants, sardanes, etc. ).
● Promoció i acompanyament dels artistes, músics, pintors i escriptors locals.
● Promoció i tracte igualitari de tots els mitjans de comunicació públics com ara Fes-tv i Ràdio les Borges Blanques.
● Recolzament i millora dels ajuts a la revista Terrall que, com a mitjà de comunicació escrit, té la finalitat de plasmar en les seves pàgines, els fets de la realitat cultural i civil de les Borges Blanques, que un dia es podran utilitzar com a fons documental del municipi.
● Establir nous camins de cooperació amb el Som Garrigues en temes de divulgació cultural, com ara el Butlletí d’informació cultural ( Bic ) .

Amb ganes, imaginació i voluntaris, es pot fer.

● Tornarem a posar en marxa el festival de cinema Borges en Curt, amb els canvis pertinents ( format, continguts i finançament ).
● Amb la col•laboració de tot l’espectre cultural local, volem organitzar una setmana cultural anual, a l’alçada de les nostres inquietuds.

Educació.

Per una igualtat d’oportunitats real.

● En una primera fase, es crearà una línia d’ajuts al transport ( beques ) per a tots aquells estudiants, universitaris o de cicles formatius que, per manca d’oferta pública, no puguin cursar els seus estudis a la demarcació de Lleida. Aquests ajuts no seran universals, aniran en funció de la renda familiar i resultats acadèmics, i sempre s’otorgaran per anar a estudiar a centres públics.
● En una segona fase, s’intentarà estendre aquest ajut a tots els estudiants que s’hagin de desplaçar fora del municipi, però dins de la demarcació de Lleida per cursar els seus estudis, sempre i quan sigui en institucions públiques.
● Instar a les administracions supramunicipals a invertir en escoles taller i en tots aquells projectes educatius destinats a facilitar a joves amb risc d’exclusió social, la plena integració en el món cultural i laboral.
● Realització d’un estudi en profunditat de les necessitats educatives al nostre poble, posant la vista, sobretot, en tots aquells aspectes que dignifiquin les instal•lacions i la vida quotidiana de la nostra mainada a les escoles.
● Establir un marc de cooperació entre tots els centres educatius de les Borges Blanques, creant una taula permanent de professionals i tècnics per debatre des de diferents punts de vista, ( sector públic i privat ) els camins que ha de seguir l’Ajuntament per tal de millorar la qualitat del sector al nostre poble.

Atenció social.

No donarem el peix, ensenyarem a utilitzar la canya.

● Des de l’Ajuntament, amb la col•laboració d’entitats i voluntaris, posarem en marxa un projecte d’horts comunitaris, amb la finalitat que persones o famílies mancades de recursos puguin abaratir, en la mesura del possible, la seva cistella de la compra.

No podem girar el cap.

● Posarem en marxa un pla d’actuació ràpid per atendre persones o famílies que per qualsevol causa, es trobin en una situació social límit.

Tots plegats ens en sortirem.

● Incrementarem la comunicació i recursos amb totes aquelles entitats assistencials que treballin al municipi (Càrites, Mans Unides, Creu Roja, etc ).

Facilitar la mobilitat.

● Entre l’Ajuntament, administracions supramunicipals i empreses patrocinadores, posarem en marxa un servei de microbús al servei de la gent gran i persones discapacitades per tal de facilitar l’accés d’aquests al serveis públics mes bàsics (Cap, Ajuntament, Consell Comarcal )

SALUT

Volem més i els volem ja.

● Més serveis socio-sanitaris al nostre poble.
● Servei radiològic.
● Quiròfan per a petites intervencions.
● Desfibril•ladors cardíacs en tots els llocs estratègics de les Borges Blanques, com ara escoles, poliesportiu, camp de futbol i Ajuntament.
● Ambulància 24 hores al poble.

CIUTADANIA.

Despertar la Societat Civil.

● Fomentar la creació d’Associacions Veïnals.
● Creació d’un observatori social, format per totes les comunitats que compartim un mateix futur.
● Polítiques actives per animar les entitats a realitzar més actes al carrer.
● Organitzar una mostra d’entitats aprofitant la vinentesa de la Fira de l’Oli.
● Des de l’Ajuntament, posar les eines necessàries per tal d’acomodar dignament totes les entitats, valorant en un futur – no abans de quatre anys- la possibilitat de construir un veritable hotel d’entitats.

Promoure la democràcia participativa.

● És vital per a la societat civil dotar-la de mecanismes d’expressió i d’interferència efectiva davant del món polític, i és per això que proposarem a persones destacades de la vida civil i associativa, la posada en marxa d’un consell de ciutadans, amb caràcter consultiu però amb poder real per quan el considerin oportú, realitzar consultes populars en temes que afectin el conjunt de la ciutadania de les Borges Blanques.
● Promoure des de l’Ajuntament la cultura de les consultes populars a través del consell de ciutadans.
● Revitalització dels Plens municipals, buscant horaris més accessibles al conjunt de la ciutadania.
● El resultat de totes les consultes populars organitzades pel consell de ciutadans, tindran caràcter vinculant amb una participació mínima del 50% del cens electoral

Medi ambient
i Defensa del territori

Ras i curt, primer defensar.

● No a l’autovia Lleida – Montblanc. La CUP de les Borges proposa l’alliberament de l’autopista entre les dues ciutats.
● Polítiques actives de defensa del terme davant de qualsevol administració que plantegi la construcció o desenvolupament d’infraestructures que suposin una fragmentació o desfiguració de la nostra riquesa natural.
● Blindatge del terme municipal d’instal•lacions que suposin un risc per al medi ambient, com ara abocadors industrials de qualsevol categoria, industries contaminants o macro-instal•lacions que suposin una nova cicatriu al terme.
● En combinació, i treballant colze a colze amb les entitats de la comarca que ja s’han preocupat pel desenvolupament de les obres del Segarra Garrigues, instar l’empresa REGSEGA a fer totes les inversions necessàries per tal de minimitzar l’impacte ambiental que suposen les obres del canal.

Vigilància mediambiental al terme.

● Augmentar les patrulles de la policia local de Les Borges Blanques al terme amb l’objectiu de controlar, i si s’escau, denunciar qualsevol delicte mediambiental que es pugui cometre com ara: abocaments il•legals de purins, fitosanitaris, cadàvers d’animals procedents de particulars o ramaders, etc.
● Inflexibilitat absoluta alhora de denunciar construccions il•legals o modificacions del terreny que suposin una alteració (per petita que sigui) del paisatge típic d’aquestes contrades.

És feina de tots.

● Promoure i recolzar totes aquelles iniciatives que, sorgides des de la societat civil, tinguin com a objectiu la conservació i la millora de tots els espais naturals, així com de la singularitat constructiva típica del secà; com ara: cabanes de volta, marxes de pedra, etc.
● Creació d’un observatori de la natura, participat per: l’Ajuntament, entitats, professionals de la matèria com ara: tècnics mediambientals, biòlegs, geògrafs i geòlegs, a més de totes aquelles entitats i particulars que, amb una vocació de conservació del terme, vulgui col•laborar.
● Promoure a través de trobades i xerrades, la reconciliació entre tos els usuaris del terme com ara agricultors, ecologistes i entitats.

L’observatori de la natura.

● Tindrà com a objectiu la coordinació dels polítics locals amb la societat civil implicada, a més de promoure projectes i accions de protecció del patrimoni natural. Una de les primeres accions després de constituir-se, al nostre entendre, serà la realització d’un estudi de totes aquelles espècies animals o vegetals, autòctones i pròpies de secà.
● Proposar l’ampliació de zones protegides al terme de les Borges.
● Estudiar un pla d’acció per tal de lluitar contra espècies invasores.
● Confeccionar una reglamentació específica per al terme de Borges, dels usos industrials, agrícoles, ramaders i de lleure que es puguin realitzar, sense malmetre els espais naturals i la diversitat ecològica singular de secà.

Contaminació acústica.

● Control sonomètric d’aquelles zones del poble que, com a conseqüència d’activitats d’oci nocturn, poden causar molèsties als veïns com ara: Plaça Europa, C/ Industria, Parc del Terrall, etc. , així com de totes les activitats industrials o de lleure que, per mala praxis, puguin representar un augment dels decibels per damunt del que la normativa mediambiental considera nociu per la salut.

Vigilància, control i sancions.

● Decisió extrema alhora de denunciar particulars o empreses que facin de la via publica, part de la seva empresa o negoci, controlant possibles abocaments de productes químics al clavegueram o emissions de fums nocius per la salut.

En benefici de tots.

● Instar al CC de les Garrigues a efectuar la recollida, porta a porta, de la fracció orgànica, amb l’objectiu d’eliminar les possibles sancions amb les que l’ajuntament hauria de fer front, per la poca quantitat de matèria orgànica que es recull a les Borges.
● Campanyes continuades a particulars, empreses, comerços i hostaleria per tal d’augmentar la separació de la brossa.
● Bonificació del rebut de la brossa per a totes aquelles empreses i comerços que reciclin al 100%.

Política energètica.

Moratòria.

● Les Borges Blanques s’ha de limitar a produir energia renovable únicament per l’autoconsum energètic, no hem de fer del nostre terme una gran cèl•lula fotovoltàica, no podem convertir les Borges en un terme productor d’energia que es consumirà a Barcelona o Tarragona; és per això que decretarem una moratòria de deu anys per a la construcció de grans instal•lacions productores d’energia. Aquesta iniciativa la traslladarem al Consell Comarcal de les Garrigues per que la faci extensiva a tota la comarca.

Estalvi energètic.

● Aprofundirem encara més en les polítiques d’estalvi energètic al municipi, posant el màxim d’esforç en el canvi d’enllumenat públic, sistemes de conducció elèctrica en perfecte estat, minimitzant les fugues energètiques, adequant els edificis públics per tal de reduir el consum, i conscienciant als usuaris de les instal•lacions municipals de l’ús adequat que s’ha de fer per tal de no malbaratar l’energia.
● Promoure, entre particulars, les auditories energètiques destinades a identificar les millores que s’han de realitzar en cada cas per tal de disminuir el consum energètic a cada llar.
● En casos d’extrema pobresa, s’establirà una línia d’ajut econòmic per sufragar el cost de l’auditoria.

Estalvi + producció = independència energètica

● A poc a poc, instal•lar en tots els edificis municipals sistemes de producció d’energies renovables propis.
● Campanyes informatives per tal que la població comenci a adequar les seves vivendes per introduir les diferents opcions productores d’energia.

Agricultura.

Protegir la pagesia és protegir les Borges.

● Controlar, i si s’escau, denunciar que les grans superfícies compleixin la normativa en quant a l’etiquetatge dels seus productes, posant la màxima atenció a l’oli, la llet, la carn i la fruita
● Vigilar les vendes a pèrdues que molts cops realitzen aquestes superfícies, ja que això perjudica tant la pagesia com al comerç local.

Apostem pel sector.

● Facilitar els permisos i tràmits a les granges que necessitin fer ampliacions per adaptar-se a la normativa de benestar animal.
● No posar traves a l’activitat agrícola i ramadera mentre es desenvolupi amb normalitat, equilibri, i sent respectuosa amb el medi ambient.
● Potenciar la Fira de l’Oli, no solsament com una fira més, sinó anant més enllà i aconseguint que les Borges exerceixi la capitalitat de l’oli i sigui un referent a les terres de ponent, vinculant el consum de l’oli amb el territori, el turisme rural i potenciant la venda directa.

Treball conjunt.

● Proposarem a les cooperatives, sindicats i a la DO les Garrigues, una taula permanent per tal que administració local i representants del sector treballin coordinadament per un sector en perill, però que alhora és vital per al desenvolupament de totes les comarques de ponent.

Promoció econòmica

Les Borges Blanques al mapa.

● Centrarem esforços en dinamitzar totes aquelles empreses o iniciatives particulars que, indirectament, facin de les Borges un referent.
● Promoció de les Borges com a ciutat de serveis públics, espai comercial i referent comarcal com a motor de la recuperació econòmica.

Comerç i Restauració.

● Aposta clara per atraure més visitants ( culturals, turístics, o del món empresarial ) per tal d’incrementar clients potencials del comerç local i el de l’hostaleria.
● Promoció continuada del comerç local, fixant-nos en el model de suport i promoció que la ciutat de Tàrrega ha desenvolupat amb el teixit comercial local.
● Des de l’Ajuntament, facilitarem tots els tràmits per a l’obertura de nous negocis.
● Nova línia d’ajuts per a l’obertura de nous negocis.
● Les persones aturades que abonin el traspàs per un negoci, també tindran accés a les ajudes que pugui atorgar l’Ajuntament.
● Recuperació de l’Associació de Comerciants com a únic interlocutor del sector; això sí, vetllant perquè aquesta entitat sigui representativa de tot el sector i no actuï només en benefici d’uns quants.
● Amb el beneplàcit de veïns i comerciants, el Carrer Nou serà semipeatonal.
● Proposarem un únic mercat setmanal, que serà els dimarts i el situarem a la Plaça Constitució, C/ del Carme i C/ Nou, la imatge dels pollastres a l’ast a la carretera, no considerem que sigui representativa de la qualitat dels nostres comerços locals.
● Un cop al mes, realitzarem un mercat d’intercanvi d’objectes de segona mà que, en principi, el situaríem al C/ Nou, donant-l’hi entitat comarcal.
● Fomentarem el comerç just i solidari, explorant la possibilitat de realitzar una fira anual d’aquest tipus de comerç.

Microempreses i autònoms.

● Ajut de 1000 euros per cada treballador contractat que sigui de les Borges, vetllant que el contracte no sigui precari i tingui una durada mínima d’un any.
● Més agilitat alhora de gestionar permisos i tràmits burocràtics per la constitució de noves empreses.
● Promocionarem des de l’Ajuntament el cooperativisme laboral com a eina de lluita contra l’atur.

La promoció més que mai.

● Promoció de les Borges Blanques coma zona del tercer cinturó industrial.
● Estudi consensuat entre totes les forces polítiques del consistori per tal d’arribar a una sèrie d’acords amb l’objectiu d’oferir incentius,- estables en el temps – a les empreses que es puguin instal•lar al municipi

Fira de l’Oli.
60.000 visitants? Ni de conya!

En aquest apartat del nostre programa, volem fer un especial esment de la situació actual de la Fira de l’Oli, que per molt que ens diguin, és una fira en retrocés i no entenem el perquè de tanta demagògia i xifres poc realistes sobre la Fira de l’Oli.
Com a tall d’exemple, la xifra de 60.000 visitants és una autèntica exageració, penseu que cada any, i vint dies després de la nostra fira, a Barcelona es realitza la fira de la telefonia mòbil d’àmbit mundial i el número de visitants que els organitzadors atorguen és de 60.000 persones comptabilitzades amb els tiquets d’entrada al recinte firal. Els expositors, cada cop més, es queixen del tracte improvisat que l’organització de la fira els hi dona i, segons la DO de les Garrigues, les vendes directes d’oli disminueixen des de fa tres edicions.

És de vital importància per al sector de la pagesia, comerç local i per a tota la nostra ciutat, que la Fira de l’Oli, torni a ser un referent a nivell català del nostre producte estrella.

S’ha de repensar entre tots.

● Pacte entre totes les formacions polítiques amb representació a l’ajuntament per tal d’estudiar i, si s’escau, modificar l’organigrama i funcionalitat interna del Patronat de la Fira.
● Estabilitat directiva de la fira, contractant un professional del sector consensuat per tots els partits polítics.
● Convidar a cooperatives, sindicats i Denominació D’origen les Garrigues, a formar part del patronat firal amb la intenció que siguin els professionals els que marquin les directrius bàsiques de la fira.
Més actes paral•lels.

● S’ha d’aconseguir transformar la Fira en una segona festa major, realitzant tot un seguit d’actes lúdics i festius que facin de les Borges un pol d’atracció, tant de dia com de nit, els dies que duri la fira.
● Carpa a la Plaça Europa per tal de realitzar concerts i activitats per al jovent.
● Mostra d’entitats comarcals.
● Donar la possibilitat al comerç local que durant la fira, puguin realitzar una mostra dels seus productes amb parades al carrer.
● Durant els dies de la Fira de l’Oli, llibertat d’horaris comercials i locals nocturns.
● Trobades de Gegants, Bastoners, sardanistes, etc.

Funció Publica.

L’Ajuntament no és una agència de col•locació.

● Auditoria laboral per determinar les necessitats de personal en les diferents seccions de l’Ajuntament.
● Un cop l’auditoria estigui feta, prendre decisions al respecte que poden anar des de la supressió de contractes -si és el cas- fins a redistribuir la plantilla per tal que totes les seccions tinguin el personal adequat per al seu funcionament.
● Ens comprometem a no fer de l’ajuntament una agència de col•locació per a militants de la CUP.
● Totes les ofertes de treball que des de l’ajuntament es facin, seran publicades i amb opcions reals per a totes les persones que vulguin optar a la plaça.

Més productivitat.

● En aquest sentit, iniciar una sèrie de consultes amb el personal per tal d’aportar idees i fixar un marc laboral més conciliador amb la vida privada de les persones.
● Dotar de tot el material, equip, o maquinària per tal d’augmentar la productivitat i dignificar d’aquesta manera les feines més penoses. En aquest sentit farem una inversió forta en maquinaria per a la brigada i personal de neteja.

Habitatge.

És el moment.

● Elaboració d’un pla estratègic municipal per a l’habitatge que contempli l’ús del sòl i polítiques administratives dels impostos i ajudes als compradors de vivenda protegida.
● No a la venda de sòl públic i, si es pot, augmentar-ne la quantia per facilitar la construcció de vivendes protegides.
● Fomentar l’ús del sistema aval-lloguer per a vivendes de lloguer, en cas que les administracions supramunicipals no el realitzin. Aquest sistema es prioritari, sobretot en el cas dels joves que es vulguin emancipar, donat que si s’aplica correctament hauria de minimitzar tot el sistema d’avals que demanen els bancs.
● Creació d’una borsa de vivendes tant de lloguer com de compra, a preu just.
● El cooperativisme com a eina per lluitar contra l’especulació del sector.

Joventut.

Després del Grums…què?

● Des de l’ajuntament, posar totes les eines necessàries per tal d’oferir al jovent la possibilitat d’engegar un Casal autogestionat.

Amb veu pròpia.

● Fomentar la creació d’una assemblea de joves per tal de canalitzar millor totes les propostes que, des d’aquest col•lectiu, es puguin fer.
● Participació del jovent en el consell de ciutadans.

Més brindis al Sol…NO!.

● Totes les polítiques que des de l’ajuntament es puguin fer per aquest col•lectiu, aniran dotades de tots els recursos necessaris.
● Polítiques clares per aconseguir una major implicació del jovent, en el dia a dia cultural del poble.
● Fomentar que siguin els mateixos joves i al seu criteri, l’organització d’actes culturals i de lleure.
● Treballant conjuntament amb professionals, lluitar des de l’ajuntament per aconseguir que cap jove deixi penjats els estudis.

Esports.

● Iniciar una política d’esponsoritzacions que ajudi i recolzi econòmicament a les joves promeses .
● Fomentar la pràctica de l’esport en tots els sectors i edats de la nostra població.

Els hi devem.

● Posarem tots els nostres esforços per a la construcció del centre de Tecnificació del Tennis Taula.

Noves Tecnologies.

Clar i català.

● Continuisme de les polítiques que en aquest sentit, anteriors Governs Municipals han posat en marxa i que tan bons resultats estan donant.

A l’ajuntament, també.

● Considerem que el consistori ha de ser punta de llança en la utilització de les Noves Tecnologies aplicades a la informació; és per això que modificarem la pàgina web de l’Ajuntament per tal d’oferir l’estat de les finances i publicar-les anualment, a més de tota la informació sobre els destinataris i quantia de les subvencions, ajuts, beques, contractes d’obres, pressupostos, remuneracions de l’alcalde, regidors i un llarg etc. que han de fer del nostre consistori un dels més transparents de Catalunya.

Treball.

Des del municipi, es poden fer coses.

● Impulsar des de l’Ajuntament, polítiques de reinserció laboral al municipi.
● Incentiu fiscal per a les empreses que contractin treballadors en atur.
● Suport incondicional al cooperativisme obrer.
● Per a les amortitzacions de treballadors de l’ajuntament, serà prioritari intentar que aquestes places les ocupin persones de les Borges.

A qualsevol preu, NO.

● Exigir que totes les empreses que treballin per a l’Ajuntament, no tinguin treballadors en precari. Això es pot fer demanant els TC2 del personal de les empreses.
● Lluitarem per eradicar al municipi l’abús patronal amb les classes treballadores i nous catalans sense papers, posant els cinc sentits en detectar, sobretot, possibles discriminacions per causa de sexe, origen o edat de les persones.

Festes.

Primer que tot, la CUP de les Borges Blanques volem aprofitar aquest programa electoral per elogiar i felicitar públicament tots els membres de la comissió de festes per la seva entrega i treball continuat. En segon terme, voldríem manifestar, que tot i tenint criteri propi per a formular propostes en aquest àmbit, serem prudents i no utilitzarem la política de festes demagògicament.

Més compromís social.

● Creiem que no s’han d’oferir més actes festius al poble, sense incrementar els efectius humans de la comissió de festes, és per això, que de moment, centrarem esforços en promocionar l’entrada de nous voluntaris que s’integrin en el treball que la comissió realitza durant tot l’any.

Festa Major.

El model ja ens agrada.

● Des de la CUP de Borges, considerem que el model de Festa Major que tenim ja és el que toca, tot i que en aquest programa ens volem fer ressò d’una demanda històrica del nostre jovent.

Més Marxeta

● Revitalització de la zona de les penyes, organitzant cada nit de Festa Major sessions de Disco mòbil, exceptuant la nit del concert.
● Oferir al jovent la realització d’una Festa RIF en un emplaçament pactat amb l’Ajuntament, per tal d’oferir un lloc que no distorsioni el descans de tot el veinat de Borges, així com d’assegurar la qualitat i seguretat que aquesta mena de festes requereixen.
Les Borges Blanques, Abril del 2011.

LLegir més »

0 comentaris
27 abril 2011

Llista de la CUP de Borges

. La Candidatura d’Unitat Popular CUP, fa publica la llista complerta de persones que la conformen, per a les eleccions municipals del proper 22 de Maig
. Persones totes elles compromeses amb uns ideals que ens donen caràcter polític i empenta social.

-Gerard Cabezuelo Hospital. 45 anys, casat i pare de dos fills, treballa de granger i és portaveu de la CUP de les Borges.

-Laia Safont Aliaga. 29 anys, soltera, és interiorista i segona portaveu de la CUP de les Borges.

- Maria José Garcia Castillo. 47 anys, casada mare d’una filla, és comerciant i militant de la CUP

-Ariadna Tarrats Solé. 27 anys, soltera i treballa al sector de l’Hostaleria i Restauració.

-Josep Maria Mas Urgell. 44 anys, vidu, treballa de xofer i és militant de la CUP.

-Rosa Maria Piqué Barrufet. 33 anys, mare d’un fill i és perruquera.

-Eduard Sans Verdés. 51 anys, solter, treballa de cambrer i és militant de la CUP.

-Esther Sans Perez. 32 anys, mare d’un nen i és comerciant.

-Biel Morell i Roure. 45 anys, solter, és comediant i militant de la CUP.

-Paulina Furman. 31 anys, casada, mare d’una nena i està a l’atur.

-Ruben Rius Carrasquilla. 22Anys, solter i és agent de seguretat privada.

-Tania Grabiela Groza. 27 anys, casada i està a l’atur.

-Maria Vilalta Solsona. 30 anys, soltera, és Mestre de primària i militant de la CUP.

Suplents.

-Isabel Rodriguez Casal. 45 anys, casada, dos fills, treballa de grangera i és militant de la CUP.

-Maria Àngels Llop Altés. 27 anys, soltera i treballa de grangera.

-Josep Maria Reñe Teulé. 59 anys, separat pare de dos fills està a l’atur i es militant de la CUP.

-Xavier Romeu Cruz. 43 anys, viu en parella, treballa de comercial i és militant de la CUP.

-Isaac Cabezuelo Rodriguez. 22Anys, solter, universitari a la UB (geologia) i és militant de la CUP

4 comentaris