19 maig 2017

Coses del 450

dició 450, xifra rodona. Pot semblar que queda poc per als 500 números de SomGarrigues, però són ben bé dos anys encara. En tot cas, 450 números són 450 quinzenes sortint al carrer, sense haver faltat mai a la cita amb lectors i subscriptors. I això són 17 anys. Xifres que comencen a tenir entitat històrica. No estem davant d’un projecte incipient, sinó d’un mitjà de comunicació més que consolidat. Pensem fer-ne molts més, òbviament, però posant per cas que això que teniu a les mans morís avui, si d’aquí un temps un historiador agafés les Garrigues com a objecte d’estudi trobaria una realitat comunicativa que no podria defugir de cap manera.
És amb aquesta força que anem el 20 de maig a Igualada, a l’Assemblea General Ordinària de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal;  un món, el de la premsa local i comarcal, molt vigent i molt viu. I, en premsa comarcal, estar vius i actius vol dir, per exemple, abordar els debats que hi ha al nostre entorn i, ens agradi o no, ja fa temps que a les Garrigues es parla de purins i residus –precisament en aquest número trobareu un respir del tema, que no hi apareix com a notícia. No és còmode, però ho hem d’explicar. Hi va haver una època que eren els abocadors, després els parcs eòlics. Són temes punxeguts, que generen tensions, també amb la premsa que, amb més o menys encert, ho intenta reflectir i aportar informació per a la reflexió crítica.
0 comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.