16 desembre 2016

Coses del 439

Hem dubtat molt amb la portada. Com veureu, molts dels temes que tractem en aquest número són qüestions de continuïtat, de seguiment de temes encetats temps enrere. Ho és el de l’abocador –ho explicàvem el número passat, sense anar més lluny–, ho és tot allò relacionat amb la gestió dels purins, ho és l’Arxiu Comarcal i ho és la carretera N-240. Finalment, hem optat per titular amb aquest. Si bé al lector li pot semblar recurrent, la novetat és rellevant: el consens. Feia temps que la majoria d’agents de la comarca i del conjunt de la zona afectada no s’asseien a la mateixa taula. Una part ho han anat fent als plens del Consell Comarcal, però hi falten forces polítiques, hi falten alcaldes, hi falta representació territorial i hi falta representació associativa. Aquesta pluralitat es va visualitzar de forma conjunta en diverses ocasions el 2012 i 2013, però des d’aleshores que no es veia, per això considerem important la notícia d’aquest desembre.

Parlem també de la Marató de TV3, òbviament. I ho fem molt conscients que no hem inclòs la multitud d’activitats que s’han fet en les darreres setmanes a tota la comarca per recaptar fons. L’espai és el que és i hem hagut de fer una selecció. Així mateix, hem considerat oportú dedicar una entrevista a un testimoni que ha viscut la malaltia en primera persona, cosa que probablement ajudi més a entendre-la i generar consciència que no publicant moltes fotos.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.