23 setembre 2010

FACEBOOK I LES PARETS

No em busqueu al Facebook encara que hi sóc d’incògnit, podríem dir, sota el nom d’un blog d’informacions generals del meu agustinià poble. Avui m’he dedicat a donar-hi un tomb, a remirar una mica les fotos -un munt de fotos- de la passada festa major: molta gent jove fent el que se suposa que ha de fer la gent jove i coses d’aquestes que tots creiem inventar i que d’altres havien experimentat abans i més enrere i tot. Tot regirant d’aquí cap allà, ensopego amb una fotografia d’un conjunt d’adolescents en un sentit ampli, ampli com són aquestes coses en un llogarret petit. Hi veig els fills de la família, dels amics, dels coneguts, dels que viuen allí sempre i dels que hi passen les vacances… Veient-los no puc deixar de sentir-me una mica gran, només una mica gran, algunes fesomies se m’escapen però em fan veure que malgrat les dificultats alguna mena de vida social amb perspectives de futur encara existeix, ara ampliada a la xarxa.

Després m’adono del fons de la imatge, una paret qualsevol que podria ser la de qualsevol casa, corral, garatge… Res no indica en quin carrer és, però jo la reconec a l’instant en totes i cadascuna de les seves pedres i juntes perquè fa dècades que la vaig fotografiar en la memòria i l’he anat actualitzant de tant en tant, potser menys del que voldria.  A la casa del costat vaig trobar un diumenge al matí mon padrí ja gran, esperant per anar al barber. Les parets, l’edifici era el correcte però el barber feia diverses dècades que havia plegat… Les parets sostenen la memòria i mentre estiguin dretes hi haurà un futur possible, al Facebook i una mica més enllà.

4 comentaris
 1. Lluís Guiu diu:

  una reflexió interessant, que enllaça les xarxes socials de dins i fora del Facebook, en l’entorn rural. Es parla molt de les xarxes socials al voltant de Facebook, en l’entorn urbà, però molt poques reflexions es fan al respecte en el món rural.

 2. santiarbos diu:

  Hauríem de relligar-nos-hi sense perdre la part de les nostres essències que considerem que és positiu conservar i potenciar.

 3. montse diu:

  m’agrada imaginar al padrí allí prop de la paret de pedra esperant…

 4. santiarbos diu:

  Sí, a mi també.

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*