26 novembre 2011

La dictadura al Consorci Garrigues

LES GARRIGUES: CRÒNICA D’UNA ASSEMBLEA POC DEMOCRÀTICA

El passat divendres al vespre (11-11-11) es va convocar el primer Ple del Consorci per al Desenvolupament de les Garrigues corresponent a la recent estrenada legislatura. La participació va ser exemplar, la sala plena de gom a gom: cares noves, cares habituals, diversitat, ajuntaments, cooperatives, empreses, entitats,…. Tot semblava d’acord amb la dinàmica participativa i positivista generada des de la darrera renovació del Consorci i de l’immillorable desenvolupament del programa LEADER a la nostra comarca.

La introducció del nou president Juli Muro, fou més aviat freda, amb una simple benvinguda i més aviat sorprès i estranyat per la nombrosa participació. Fins i tot semblava que enyorava les èpoques pretèrites en que feina hi havia a fer “quòrum” per poder celebrar l’assemblea.

De fet, de la introducció al final del Ple poc temps va passar, tots els punts es van informar i prou, cap debat, cap possibilitat de discussió, cap votació, ni la megafonia funcionava per poder escoltar com calia les poques intervencions del president i dels tècnics. Tan sols es van poder fer un parell de propostes des de l’assemblea que varen ser revocades taxativament per “imperatiu legal”.

El plat fort va arribar quan el president va decidir, ell solet, i sense dret a replica ni debat, canviar tots els membres dels ajuntaments a la Junta Executiva que, fins llavors estava constituïda per representants de tots els grups politics de la comarca, per nous representants i només del seu grup polític CIU.

Tot plegat una situació incòmoda i desagradable pel públic assistent. Tot un exemple de malbaratar una ocasió immillorable per donar veu i participació a un ampli i plural col·lectiu de persones, totes elles responsables i representants de la diversitat cooperativista, empresarial, activista i fins i tot política de la comarca. Tot plegat per no res. Temps perdut per cadascun de nosaltres i centenars de quilòmetres de desplaçaments des dels pobles més diversos i allunyats de la capital, quan només hagués calgut un simple comunicat dels continguts dels acords i directius imposades pel nou i flamant president del Consorci.

Tot fa preveure que tornarem a les antigues tàctiques i pràctiques de dividir la comarca entre uns i altres, bons i dolents, o estàs amb mi o estàs contra mi …

Tot l’esforç que s’havia dedicat a constituir un Consorci, tant pel que fa a l’equip de govern com pel que fa a l’equip tècnic, àgil i representatiu, eficaç i resolutiu, just i igualitari, quedarà en no res i tornarem a començar malbaratant l’experiència i excel·lent gestió que s’havia aconseguit, i que ha estat totalment reconeguda i felicitada des de tots els àmbits i sectors de l’administració i de l’emprenedoria comarcal.

Des dels grups del PSC i d’ERC i fent nostres les opinions de moltes persones assistents que ens han fet arribar el seu descontent i preocupació pel fraccionament de la comarca, apel·lem a la bona gent de CiU perquè demanin als seus representants polítics que rectifiquin i deixin sense efecte els acords presos en aquesta assemblea, i alhora consensuïn una nova Junta Executiva, més plural i més d’acord amb la realitat política i social de la comarca. Altrament, ens veurem obligats a estudiar formalment tant la impugnació de l’assemblea, com la possible sortida del Consorci de tots aquells ajuntaments que ens sentim apartats de tota representació i participació al progrés comarcal.

Grup comarcal d’ERC de les Garrigues

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*