20 març 2011

Una comarca pionera en les energies renovables

El passat dissabte, 19 de març, es va posar la primera pedra de la Termosolar Borges. Després de moltes complicacions burocràtiques per part d’altres administracions i del nul suport per part de CiU de les Borges (no és el cas del grup a Juneda) s’ha pogut tirar endavant un dels projectes inversors més importants de la nostra comarca. Aquesta planta, ubicada bàsicament a les Borges tot i que amb l’evacuació connectada a la subestació de Juneda, és un model híbrid perquè incorpora una caldera de biomassa a l’energia solar, com a font d’alimentació, que la fa única al món. Les xifres que acompanyen el projecte són impressionants: 150 milions d’euros d’inversió, 96 hectàrees d’ocupació, puntes de 150 llocs de treball per construir-la, 30 llocs de treball directes per mantenir-la durant els propers 25 anys i més de 100 d’indirectes, 22’5 Mw de potència (l’equivalent al consum de 27.000 famílies), etc.
La nostra comarca fa temps que acull una bona dosi de centrals elèctriques amb energia renovable: parcs eòlics, camps fotovoltaics i ara la termosolar. Sens dubte som la comarca amb més energia renovable creada i en el temps que corren (cisma de les nuclears arreu del món) és escaient de veure-ho amb bons ulls. El que cal tenir clar, com en tantes altres coses de la vida, és la quantitat (ara ja som netament exportadors d’energia) i la ubicació d’aquestes plantes. Per tant, energia renovable sí, i preservació de l’espai natural i del paisatge autòcton també. Un binomi possible i necessari que hem de saber gestionar.

0 comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*