26 febrer 2011

Cap a l’alliberament nacional

Estem davant d’una nova convocatòria democràtica, les properes eleccions municipals del 22 de maig tornaran a donar l’oportunitat a la ciutadania d’escollir els seus representants: en aquest cas, els més directes i propers, els que gestionaran els nostres pobles i ciutats per millorar els serveis més essencials, imprescindibles i ineludibles.
En les darreres eleccions al Parlament de Catalunya les forces d’esquerres i independentistes ens hi varem presentar desunides i part dels potencials electors i electores es van quedar a casa incrementant la gran bossa de l’abstenció, objecció i desencant polític. En el cas dels que van creure oportú d’anar a votar, la disgregació de vots va ser tanta que encara va afavorir més la victòria de CiU.
Tenim doncs una nova oportunitat per demostrat maduresa i coherència política. A la vegada també necessitem reafirmar la il•lusió i la trajectòria d’alliberament nacional reflectida el passat 10 de juliol de 2010; començant pels pobles i poblets de la nostra comarca. I en clau nacional, fer-ho des de la Catalunya rural com a punta de llança de la defensa de les llibertats nacionals, progrés econòmic, modernitat i innovació creativa.
Quan sigui haurem de revisar les estructures dels partits però, ara per ara i de forma ineludible, ens veiem en l’obligació de presentar alternatives i opcions electorals a tot un sector de la població, sovint majoritari, que és gairebé captiu de l’opció de sempre: l’opció immobilista o conformista, la que en la millor de les ocasions encara és defensora d’un autonomisme i dependència de l’Espanya que no ens accepta ni ens acceptarà mai encara que ens instal•lem en la submissió i dependència.
Poble a poble, municipi a municipi, homes i dones, hem de ser suficientment hàbils, capaços, tol•lerants i intel•ligents per buscar i presentar alternatives creatives engrescadores que ajudin a tornar a vertebrar el gran teixit jove i entusiasta. Aquest teixit bàsic i necessari per fonamentar l’alliberament nacional sense deixar mai de banda la gestió i dinamització dels nostres pobles, de la nostra comarca i de l’entorn més proper.

2 comentaris
  1. Miquel diu:

    Dieu que “en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya les forces d’esquerres i independentistes ens hi varem presentar desunides”.

    Quines forces d’esquerres i independentistes? Que jo sàpigui, la CUP no es presentava…

  2. Pi diu:

    la CUP no ho és tot…. hi havia Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència—-

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*