23 febrer 2011

Made in Garrigues

L’oli d’oliva és el producte més reconegut a nivell qualitatiu i el que més s’identifica amb la nostra comarca, gràcies al fet que la denominació d’origen duu també el nom de Garrigues. Un nom que no només designa la procedència del producte, sinó que esdevé una marca, una etiqueta de qualitat. En una societat competitiva com l’actual es fa imprescindible pensar en la qualitat i en el màrqueting per assolir les quotes de mercat desitjables. La Fira de l’Oli Verge Extra de les Borges Blanques és un bon exemple de promoció i d’aposta per aquest producte autòcton. Per sort, tenim una comarca rica en productes agroalimentaris, ja no és sols l’oli,  també és el vi dels diversos cellers que tenim integrats a la denominació d’origen Costers del Segre. La Diputació de Lleida ha fet un pas important en aquest sentit per donar reconeixement social i facilitar la promoció dels productes d’alta qualitat de les terres de Lleida, entre els quals hi ha, evidentment, els de la nostra comarca; i ho ha fet amb la creació d’una marca que els aglutina: Lleida Qualitat (LQ), que s’ha fet present en nombroses fires nacionals i internacionals, i en múltiples actes rellevants. I no només això, sinó que la Diputació actual ha convertit en norma el fet de comprar només productes de les comarques lleidatanes. La promoció comença per la immediatesa i els nostres productors d’oli, vi, melmelades, pa de ronyó, fruits secs o altres, han d’apostar per la qualitat, que ja ho fan, i per incrementar els esforços en màrqueting i promoció dins la pròpia comarca, entre veïns i veïnes, i fora d’ella. No podem desaprofitar aquest potencial agroalimentari, i ningú millor que els garriguencs i garriguenques pot fer publicitat d’allò que coneix tan bé i té tan aprop. Cada un de nosaltres tenim l’opció d’escollir un vi de les Garrigues o un de fora quan anem a un restaurant, de regalar unes melmelades o pastes fets aquí o uns bombons de no se sap on, de cuinar amb un oli ple de garanties o fer-ho amb un de més barat i potser d’importació… Jo em quedo amb la qualitat del “Made in Garrigues” i tu?

6 comentaris
 1. Lluís diu:

  Jo també em quedo amb el “Made in Garrigues”. Quines propostes teniu al vostre partit, per promocionar en els propers anys, els productes de la comarca?

 2. anselmo diu:

  com és que sempre ens atavaleu amb que el país es vostre i que la solució només la teniu vosaltres, en vuit anys que esteu al davant del territori sols busqueu la foto i no el compromís, la dialectica és el millor que teniu i l’improvisació el pitjor que ens doneu, en quan a les muinicipals sols bolqueu el discurs que entre congrès i congrès deixue com a pensament únic, amb l’oli nomes si pot sucar pa els càrrecs suquen altres coses….

 3. erc diu:

  Home, en 7 anys només fotos? deu ser que fem fotos pq tenim carreteres noves, un reg en expansió, un munt de subvencions a ajuntaments de tots els colors polítics per castells, l’art rupestre del Cogul, els Vilars d’Arbeca, els carrers comercials de les Borges, un CAP nou, un arxiu comarcal en marxa, residències, clavegueres, carrers, xarxes d’aigua potable, xarxes de noves tecnologies, etc… molt més en 7 anys de govern de progrés que en els 23 d’amnèsia comarcal dels governs de CiU. Som assamblearis en cada congrés com diuen els nostres estatuts i en cada una de les decisions de la comarca hi ha el debat assembleari que toca. Per què no vens i ho comproves?

 4. ramon diu:

  guarderies, la llei de dependència, plans de millora per l’agricultura… i anem suman anselmo

 5. anselmo diu:

  l’escusa de l’obra feta sempre la dona el govern que porta a terme la seva tasca, no és la vostra obligació complir el que ens prometeu, doncs per que et sent ofesa erc, mira les generals i mira les garrigues conta els que eram i conta els que sou, i tot aixó no crec que s’acabi aqui, sempre a remolc de la resta de les forces nacionals(psoe-psc) i ciu, pactan llocs en l’administració i ajuntaments o consells comarcals i dien als del país mireu sense nosaltres tot estaria encallat, collons que no és la vostra treballar pel país, assemblearis de boquilla….

 6. ramon diu:

  homee anselmo l’obligació es la del govern, si no de qui seria??

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*