29 agost 2011

Comunicat Diada Castellera, Grallers i Correfocs 2011

Comunicat de la CUP de les Borges Blanques en relació a la celebració de la Diada de Gegants, Grallers i Correfocs 2011

Després de consultar les dues parts en conflicte ( Ajuntament i MPG ) creiem fermament que la falta de diàleg i el manteniment de postures prèvies a les reunions mantingudes, han originat un conflicte gratuït i sense cap mena de fonament.

És evident que el recent nomenament de trobada d’interès Cultural, de la nostra Diada Gegantera, obliga als organitzadors a mantenir uns canons i un format molt determinat, amb l’objectiu de mantenir i preservar els valors i l’estètica que han fet possible aquest nomenament.

Això no treu que d’altres col·lectius del nostre poble, siguin relegats o marginats de les activitats que es durant a terme lo dissabte de Festa Major.

Animem als col·lectius implicats ( MPG i OSO PANDA ) a que treballin per adaptar-se a les particularitats de l’event, sense perdre la seva idiosincràsia que en el cas dels MPG, els a dut a mantenir uns participants i un públic fidel des de fa cinc anys.

LA CUP PROPOSA

La CUP de les Borges Blanques, recomana a l’Ajuntament que obri noves vies de diàleg -sense perjudici de l’interlocutor- amb l’objectiu d’animar i fer possible que totes les sensibilitats festives es puguin desenvolupar adequadament i en normalitat.

Crear un comissió participada per tots els partits polítics, entitats o col·lectius que ho demanin per tal de redactar unes bases participatives per a la Diada Castellera, Grallers i Correfocs del 2012, amb la finalitat de recollir i reglamentar totes les iniciatives que en un futur es vulguin integrar en la Diada.

I per últim fer un crit a la calma i que ningú perdi el seny amb actituds o expressions, que no fan altra cosa que entorpir una situació, que amb voluntat d’enteniment i ganes de solucionar problemes, mai s’hauria d’haver produït. UN AJUNTAMENT, ESTA PER SOLUCIONAR PROBLEMES MAI PER CREAR-LOS

Assemblea local CUP de les Borges Blanques.
Agost, 2011

18 comentaris
 1. lo folguereta diu:

  Al 2012 és farà una diada CAstellera?

 2. Rosa Vila diu:

  Voldria manifestar la meva opinió després de llegir els tres comunicats, cup, mpg i comissió de festes (els deixo al final dels missatge). Si tal i com diu la comissió ja s’havia pactat satisfactòriament per les dues parts una solució. A que s’ha degut aquest silenci per part del MPG? Malgrat que a títol personal tothom pot expressar la seva opinió, cal vetllar pel bé col·lectiu si formes part d’una associació, i alguns dels seus membres no ho ha fet així. Si una cosa queda clar és que degut a la inclusió de la festa com a interès cultural, s’han de mirar amb més deteniment els cànons per augmentar la qualitat de la nostra festa i això vols dir sacrificis per la ciutadania i la població.

  ———————————————————————————————-
  Des de l’MPG volem agrair les mostres de suport a través de les xarxes sobre la negativa que hem rebut per accedir a la cua de la Cercavila de Festa Major que va del Passeig del Terrall fins a la Plaça de la Constitució, inclòs el recorregut posterior de grallers, capgrossos i gegants.

  Acceptem la negativa i us demanem disculpes a tots els que ens hi esperàveu. Ens podreu veure vorejant aquests carrers durant la tarda i a la Plaça just abans del correfocs.

  Bona Festa Major a totes i tots!
  ————————————————————————————
  “Davant les informacions aparegudes en diversos mitjans i xarxes socials, la COMISSIÓ ORGANITZADORA DE LA TROBADA DE GEGANTS, vol fer el següent aclariment:
  Dins els actes de la Festa Major de Les Borges, s’organitza la Trobada de Gegants, declarada festa popular d’interès cultural. L’associació MPG (Muntadors de Pollastres Grossos) va demanar formar part de la cercavila, la qual cosa, degut a les característiques de la Trobada, no es va considerar adient pel sentit que te la festa de trobada gegantera ja que es un esdeveniment festiu multitudinari creat amb l’esforç i la il•lusió de moltes persones, entitats i institucions, un espai per concentrar-se i compartir els elements que conformen la cultura gegantera durant més de 25 anys.
  Desprès de reunir-se amb membres de l’associació i exposar els motius pels quals no creiem idònia la seva participació dins la trobada gegantera varem oferir i així es va acordar que MPG fessin la seva representació a la Plaça Constitució en acabar la cercavila i abans de començar el correfoc en l’espai de temps que centenars de persones esperen l’arribada del foc. Aquest és l’acord al qual es va arribar i que satisfeia a totes les parts implicades.”

  Referent a la participació de la Colla OSO PANDA en la trobada de gegants, la comissió gegantera va decidir no deixar formar part a la colla OSO PANDA per no ser una colla gegantera i exercí com a tal. Desprès de la sol·licitud del grup de joves de les Borges s’està estudiant el poder fer una excepció i deixar-los formar part amb un d’una de les trobades anuals de Gegants més importants que es celebra a la nostra terra.

  Comissió Organitzadora de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs.

 3. psc diu:

  El grup del PSC, s´uneix totalment a la falta de comunicació i / o interés, fa molta gràcia, sempre parlant de falta de diàleg i transparència i apel.lant el rigor …. Ara es veu clarament que es predica sempre el que no es creu. On és el diàleg senyors, on és la transparència ?????

 4. Joan N. diu:

  Mira tu, uns españols que cerquen vots a qualsevol preu! Us canvio una O per una OE ? L’enteneu ho us l’explico?

 5. Gerard Cabezuelo diu:

  Que no tenim diada castellera a Borges?jeje disculpeu tots el làpsus.
  Aquest bloc no practica la censura prèvia dels comentaris que pugui fer la gent, el que demanem és respecte i siusplau que no s’utilitzin paraules o expressions ofensives per a ningú. Des de la CUP de Les Borges Blanques volem aprofitar per desitjar-vos a tots una molt bona Festa Major.

  Visca la Terra lliure

 6. roger diu:

  Joan , em sembla que t’has perdut, aquí no es parla de política, es parla d’un conjunt de gent que vol participar a la Festa Major, com cada any, es normal que totes les forces polítiques diguin el que en pensen, aquesta nota teva aquí la veritat i sobra t’has confòs de conversa, i endavant MPG que es del que es tracta.

 7. Joan N. diu:

  Potser tens raó Roger, però no oblidis que tot és política, l’ésser humà és mou per interessos. I els interessos mouen les altres persones. Alguns son/som titelles i altres pensadors. No et creguis tot el que veus o sents. Salut i //*//!

 8. roger diu:

  Em sap molt de greu veure que aquesta nova comissió, l’únic que està fent a Borges, es dividir el jovent amb aquestes mogudes, que nomès aporten una onada d’insults, de rabia continguda i de retrets , només es la primera Festa Major que organitzen i ja ha probocat una discusió entre joves, no m’agrada el seu taranà, sols replicant i pensan que només ells ho fan bé, escolteu al jovent , no sols als quatre que formeu la Comissió.
  I acaveu amb aquests mals rollos que esteu probocant, també cada vegada que es pregunta o es replica al Facebook de la Comissió, es contesta d’una manera, que sembla ofensiva, amb aquesta actitut, em sembla que no cal arribar a aquests nivells, siusplau Comissió mireu de fer algo al respecte.
  I sobretot bona Festa Major a tots els borgencs i borgenques.

 9. Joan N. diu:

  Potser ho hauries de dir-los-hi directament (correu, facebook. o telèfon).No n’hi ha prou de deixar-ho en un post ;)

 10. roger diu:

  Segur que si Joan, tens raó però em sap tant de greu de veure com això pot dividir els joves de Les Borges, que han estat tants anys dividits , que si dels Frares o Escoles, i ara això s’havia anat evaporant. Gràcies als esforços de moltes associacions que desinteresadament han anat unint-los, Grums, Esplai Apassomi, etc. Que te més si ets d’aquí o d’alla? sóm tots de Borges
  I em dona la sensació que aquesta gent només torne a crear clases.
  Això no es bó Joan i entre tots em de pulir.ho , també independenment de les idees polítiques que pugui tenir cada persona, respecte i educació, no som tots del poble?
  Llavors col.laborem tots per que no hi hagi tanta divisió.
  Com he dit abans Bona Festa Major a tots i totes i sobretot respectem a tothom que ens ho pasarem més bé tots.

 11. Joan N. diu:

  Jo opino que tot és més una falta de comunicació per les dues parts més que no una voluntat de crear classes.
  Jo aspiraria a una festa major coordinada per l’ajuntament (drets legals, assegurances, permisos,i termes legals) on les associacions del poble realitzessin actes coordinats amb l’ajuda de la casa de la vila. Una festa major participativa i on si és pogués, cap partit polític( ni govern ni oposició) és comprometes a provar de treure’n cullerada.

 12. Jesslyn diu:

  You’ve got it in one. Couldn’t have put it btteer.

 13. Lucka diu:

  It’s good to get a fresh way of lokoing at it.

 14. jsbybv diu:

  OXO2fl , [url=http://ragydhzmkzdc.com/]ragydhzmkzdc[/url], [link=http://oscuqbldqjib.com/]oscuqbldqjib[/link], http://wwbqkwgahugt.com/

 15. Daisy diu:

  Super jzzaed about getting that know-how.

 16. puecandwxf diu:

  TxRV1R , [url=http://qhdjqzzwlqyy.com/]qhdjqzzwlqyy[/url], [link=http://muyvsldlindj.com/]muyvsldlindj[/link], http://arbcrfzsppmj.com/

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*