01 agost 2011

MOCIÒ ESTELADA, JUNY 2011

Moció presentada pel grup municipal de la CUP per a incloure en l’ordre del dia de la propera sessió plenària ordinària.

Utilització de la senyera Estelada en dates importants per als Països Catalans
i Les Borges Blanques.

Precedents.

Any 2009, 13 de desembre es realitza a les Borges Blanques la consulta popular sobre la Independència de Catalunya amb els següents resultats: participació 30,64%, a favor de la Independència, un 95,19%; en contra, el 2,34% dels vots; en blanc, un 2,41% i nuls, un 0,06%. Cal recordar que en la organització d’aquesta consulta hi van participar activament la societat civil, Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència i Unió i Independents per Borges.

El 28 de juliol de l’any 2010 la Candidatura d’Unitat Popular a les Borges Blanques, presenta a l’Ajuntament una moció que amb el títol: “Moció que presenta la CUP sobre l’ús de la senyera estelada durant la diada nacional”, amb la qual aquest partit polític demanava que cada 11 de setembre es pengés al balcó de l’Ajuntament de Les Borges Blanques, una senyera estelada. Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els regidors d’ERC i els Independents de Borges, l’abstenció de tots els membres del grup municipal de CIU i, per part del PSC, un regidor s’absté i l’altre és absent durant la votació.

L’11 de juny del 2011 tots els membres electes de la nova corporació sorgida dels resultats de les darreres eleccions municipals, juren per imperatiu legal els seus respectius càrrecs.

Exposició de motius

La CUP de les Borges Blanques considera extremadament positius els precedents descrits anteriorment, sempre i quan siguin el resultat de la maduresa política que la nostra societat reclama cada dia amb més ímpetu i no d’una estratègia electoralista dels grups municipals que, per acció o omissió, han fet possible aquesta deriva independentista al nostre poble.
Avui, la CUP presenta una nova moció que es complementa a la de l’any 2010, amb l’esperança que aquest ple, debati i aprovi els següents punts:

Moció
1. Que s’acordi penjar al balcó de l’Ajuntament de Les Borges Blanques un senyera estelada els dies següents:
Des dels dies previs al 23 d’abril i durant la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, fins al 27 d’abril, diada de la verge de Montserrat, patrona de Catalunya.
Des del 23 fins al 25 de juny, amb motiu de Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans.
Els dies previs a l’inici dels actes i les celebracions de la Festa Major de Les Borges Blanques, i en acabar aquesta.
Des dels dies previs a l’inici de la Fira de l’oli fins a la finalització d’aquesta.
En el cas que el mateix dia que es presenti aquesta moció i se’n presentés una altra amb la finalitat de derogar la decisió plenària del juliol del 2010, en la qual es va aprovar penjar la senyera estelada al balcó de l’Ajuntament de Les Borges cada 11 de setembre, inclourem també aquesta data (l’11 de setembre ) en aquesta moció per a la seva aprovació.
2.        Que l’Ajuntament de Les Borges Blanques compri dos senyeres estelades i que aquestes estiguin en consonància amb la institució que les utilitza.

No obstant això, el ple decidirà,

Signat,

Gerard Cabezuelo

Regidor i portaveu del grup municipal de la CUP a Les Borges Blanques.

9 comentaris
 1. Gracelin diu:

  If time is money you’ve made me a weathlier woman.

 2. jiogge diu:

  KsKMbu , [url=http://pzpwthkslewp.com/]pzpwthkslewp[/url], [link=http://ekxqsfdzunvh.com/]ekxqsfdzunvh[/link], http://umyvkzbpzhnz.com/

 3. 85lX6e , [url=http://qanvvprhuxkp.com/]qanvvprhuxkp[/url], [link=http://jxckdnxfficu.com/]jxckdnxfficu[/link], http://qwubzaxxvvtf.com/

 4. Azmi diu:

  Josep G escrigue9:Que s’hagi oamennt a aquesta dona com a representant dels interessos d’espanya a Catalunya nome9s te9 dues lectures: a) que el ce0rrec de delegado-a no te9 cap mena d’importe0ncia (totalment prescindible en temps de crisi) o que espanya preveu que Catalunya marxare0; i ningfa decent volia ocupar el lloc quan aixf2 passi. Em sorpre8n que des de Ge8nova ningfa li pari els peus. Deuen riure amb l’espectacle gratis que els proporciona, i el que vindre0!!! A l’altiple0 no tenen pietat, ni tan sols amb les fregones que els serveixen des de Catalunya.

 5. ghqnhqpl diu:

  sex3jq , [url=http://qnxvnitapgwi.com/]qnxvnitapgwi[/url], [link=http://dskxxtlfyqht.com/]dskxxtlfyqht[/link], http://prahpfcqglss.com/

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

Recorda que les opinions són dels usuaris, i no del SomGarrigues.

El SomGarrigues es reserva el dret d'eliminar els comentaris que per la seva naturalesa es considerin contraris a la legislació vigent, ofensius, injuriants o no acords a la temàtica tractada.

*